AFRİKA DERGİSİ

AFRİKA DERGİSİ

      Afrika neresidir? sorusuyla başlamak daha iyi olur zannedersek. Afrika bizim açımızdan neyi ifade etmektedir. Hakikaten Afrika bizim neyimiz olmaktadır. Afrika deyince ne anlıyoruz, aklımıza ne geliyor. 30,244,050 km² lik bu büyük kıta hakkında ne kadar ne biliyoruz. Avrupa’yı Amerika’yı Hindistan’ı Çini bile içine alabilecek bu kıta hakkında hiç düşündük mü? Hakikaten niçin haritalarda hala Kuzey Amerika yani ABD Afrika kıtasından büyüktür. Halbuki ABD’nin toplam yüzölçümü 9 629 000 civarındadır. Harita üzerinde bile psikolojik bir savaşın verildiği ve insanların aldatıldığı bir dünyada yaşıyoruz. Kuzey Afrika’yı istisna edersek Afrika hakkında Türkiye’de maalesef akademik çevreler de dâhil olmak üzere herkes çok az bilgiye sahip bulunmaktadır. Hakikaten nasıl bir tarih okuduk okuyoruz okutuyoruz okutuluyoruz da böyle oldu. Batı merkezli tarih okumalarının neticesi olarak bizim bağlarımız koptu. Afrika`nın bize ne kadar yakın olduğunun bağlarımızın ne kadar tarihi olduğunun farkına varmak zorundayız. Bu bizim için sadece tarihi bağlardan dolayı değil aynı zamanda da insani bir vazifemizdir. İste bu sorumluluğun bir neticesi olarak ve yerleşik anlayışı kırmak için yola düştük.

Bu dergi Afrika hakkındaki yerleşik düşüncelere karşı bir başkaldırıdır.
Bu dergi bir hafıza ve konfor bozucudur. İlk işi de budur.
Bu dergi Afrika üzerine yeniden düşünmeye bir çağrıdır.
Bu dergi Afrika için Türkiye’den yeşerebileceği umulan bir umuttur
Bu dergi derilerinin renginden dolayı hor görülen kalp sahibi insanların hikâyesidir.
Bu dergi 54 ülke ve 15’e yakın otonom-yarı otonom veya hala Batılı güçlerin yönetimi altındaki bölgelerle lehçe farklılıklarıyla birlikte 2800`ün üzerinde dil ve o oranda da kültürün sesi soluğu olacak.
Bu dergi Afrika ile unutulmuş, unutturulmuş bağlarımızın hatırlanması için çalışacaktır.
Bu dergi Afrika’nın kaybolan Müslüman kabilelerinin sesi olacaktır.
Bu dergide Afrika’yı sömüren sömürgecilerin değil sömürülenlerin, mazlumların seslerini duyacaksınız.
Bu dergi misyonerlerin mahvettiği topraklardaki rüya görmeyi unutmuş insanların hikayesidir.
Bu dergi, Avrupa Birliği’nden başka hiçbirşeyin düşünülmediği Türkiye’de Türkiye-Afrika Birliğinin kurulmasını istemektedir.
Bu dergi Afrika ile ilişkilerimizin kalıcı çalışmalarla geliştirilmesini istemektedir, bunun için de çalışmaktadır ve çalışacaktır.
Bu dergi Afrika ile yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyede gerçekleşmesini istemektedir. Bu dayanışmamız da modern dünyanın vahşi kapitalizminin yıkıcılığına karşı durmanın ifadesi olacaktır.
Bunun için de Afrikalı yazar, düşünür, sanatçı, siyasetçi ve gazetecilerle yapılan röportajlar yayınlanacak, yapılan seminer ve konferansların özetleri yayınlanacaktır.
Biz sayılı haçlı seferlerinden kaynaklanan problemleri yaşadık geçti gitti. Ama onlar sayısız haçlı seferleriyle uğraştılar ve uğraşıyorlar.
Yayınlanan yazılar daha sonra konularına göre sınıflandırılıp Afrika Kitaplığı altında yayınlanacaktır. Bütçe elverdiği zaman da Afrika üzerine hazırlanmış belgeseller ve müzik CD’leri de yayınlanacaktır.
Elbetteki her doğum sancılı olur. Bu da dergimizin ilk sayısı olduğu için eksiklikleri fazlalıkları olacaktır. Daha sonraki sayılarda daha güzel çalışmalar olacaktır. Elde olmayan sebeplerden dolayı derginin yayımlanmasının gecikmesinden dolayı da özürlerimizi beyan eder Türkiye’ye ve Afrika’ya hayırlar getirmesini Cenab-ı Hakk`tan niyaz ederiz. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri Türkiye’nin ilk ve tek Afrikalı dergisiyle başbaşa bırakıyoruz.

  
4420 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam15
Toplam Ziyaret74667
Saat