Anasayfa

Türkiye'nin ilk Afrika Dergisinin yeni sayısı yakında sizlerle.
Kuruluşunun 50. yılını 25 Mayıs 2014 tarihinde dolduran Afrika Birliği'nin Afrika Kıtası için yaptıkları, yapamadıkları, başarılar, başarısızlıklar, barış çabaları, durdurulamayan iç savaşlar ve Afrika'nın geleceği, Birleşik Afrika Devletleri mümkün mü, gibi konular 25 Mayıs Dünya Afrika Günü'nde analiz edilecektir.
The unethical practice of UN Somalia and Eritrea Monitoring Group (SEMG) to leak disputed allegations to the media for vilification of Somali leaders and clans has done huge disservice to the efforts of statebuilding in Somalia and reinforced public distrust about foreigner powers’ intentions. Equally, it has also tarnished the reputation of the United Missions for Somalia (UNSOM) advisor to the federal Government of Somalia. SEMG, supposedly an independent Auditor-General for assessing the implementation of UN Security Council Resolutions, has violated six rules necessary for the integrity of its work.
AFRİKA YOLUNDA LİDERLİK EĞİTİMİ PROJESİ KAPSAMINDA BURSA'YA KAMPA GİDİYORUZ
Liderlik Eğitimi, çeşitli vesilelerle Afrika ülkelerinden ülkemize eğitim için gelmiş Afrikalı öğrencilere yöneliktir. Uzun yıllar Afrika üzerine yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Afrika’nın ihtiyacının günübirlik gıda dağıtımı gibi çalışmalar değil Afrika’da gıda güvenliğini sağlayacak, Afrika arazilerinde Afrikalıları besleyecek ürünlerin ekilmesini sağlayacak liderlerin yetiştirilmesi olduğunu düşünüyoruz. Derneğimizin ana felsefesi olan “sürdürülebilirlik” gereği Afrikalıların ihtiyacının yerel imkânların ve yerel halkların güçlendirilerek eldekileri en iyi şekilde değerlendirecek ve yönetecek liderlerin yetiştirilmesi olduğu kanaatindeyiz.
Afrika Stratejik Araştırmalar Merkezi (AFSAM) tarafından hazırlanan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından akademik olarak desteklenen “Bir Osmanlı Âlimi Ebubekir Efendi’nin Güney Afrika’ya Gönderilişinin 150. Yılı Sempozyumu” sona erdi. "1Tarihe not düşen" bu sempozyum, T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da desteklenmiştir.
Sempozyumun amacı, Türkiye’nin Afrika’ya açılım politikaları çerçevesinde Sahra Altı Afrika ülkelerinden Güney Afrika bölgesi ile ilişkilerimizin daha da güçlenmesine katkıda bulunmaktır. Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımıza özgüven vermesi, dindaşlarımızın tarihi bağlarını unutmamalarının sağlanması, Türkçe konuşmaları çok zayıflamış hatta unutmuş olanlara dillerinin canlandırılmasına yardımcı olunması ve Ebûbekir Efendi’nin Güney Afrika Cumhuriyeti toplumu üzerindeki etkilerini nesnel bir biçimde ele almaktır.Sempozyum T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanlığı desteğiyle gerçekleştirilmektedir.
Tarihi ve jeopolitik açıdan bir Afro-Avrasya ülkesi konumundaki Türkiye son yıllarda çok boyutlu bir dış politika izlemeye çalışmaktadır. Bu süreçte Türkiye’nin izleyeceği politikaların, çok boyutluluğun bütün boyutlarına cevap verebilecek felsefi, tarihi ve coğrafi derinlikte olmalısı için gayret sarfedilmeye çalışıldığı müşahade edilmektedir.
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Mali'yi ülkenin kuzey bölgesinde hâkim olan direnişçi gruptan 'kurtarma' bahanesiyle işgal etme planları üzerinde çalıştığı tasarı karara bağlandı.
Bu dergi Afrika hakkındaki yerleşik düşüncelere karşı bir başkaldırıdır. Bu dergi bir hafıza ve konfor bozucudur. İlk işi de budur. Bu dergi Afrika üzerine yeniden düşünmeye bir çağrıdır. Bu dergi Afrika için Türkiye’den yeşerebileceği umulan bir umuttur Bu dergi derilerinin renginden dolayı hor görülen kalp sahibi insanların hikâyesidir.
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam26
Toplam Ziyaret74678
Saat